Healing

Reiki healing i grupp

Varmt välkommen till en mysig stund där vi får chans att landa i stillhet och återhämtning tillsammans och ta emot reiki healing.

Kom som du är, du behöver inte ha med dig något, men ha gärna bekväma kläder och se till att du har lugn och ro efter klassen (och inte behöver rusa vidare någonstans).

På plats finns yogamatta, bolster, filtar och ögonkudde att nyttja. Te och vatten finns i rummet. Efter healingen finns tid och utrymme för en stunds samtal.

Vad är reiki?

Reiki är en behandlingsmetod för stressreducering där kropp och själ går ner i djup avslappning. Det är en holistisk metod som behandlar kroppen, sinnet och själen på samma gång vilket skapar många fördelaktiga effekter. Framförallt djup avkoppling och ihållande känslor av lugn, trygghet och välbefinnande.

Reiki har sitt ursprung i Japan och bygger på kinesisk medicin som menar att Ki genomströmmar allt levande. ”Rei” betyder universell och ”Ki” betyder livsenergi. Under en Reikibehandling aktiveras Ki-flödet och sätter igång kroppens egna självläkningssystem. Flödet frigör även vårt ”må bra”-hormon oxytocin vilket bidrar till att stressnivån sjunker i kroppen.

Hur går det till?

Behandlingen börjar med att ni får lägga er ner på varsin bädd med kuddar och filtar så ni ligger bekvämt. Ni är tysta och försöker slappna av och får gärna blunda, meditera eller bara lyssna på musiken i bakgrunden.

Jag startar behandlingen med en kroppscanning och chakrabalansering för att sätta igång reiki energin, och känna in om det finns några obalanser i energiflödet som vi ska jobba med. Därefter sker behandlingen med olika handpåläggningar och jag avslutar med en aurarensning.

Ni kan uppleva en varm pirrande känsla i kroppen när energin jobbar. Efter en stund brukar man känna hur musklerna sakta slappnar av och spänningar släpper. Upplevelserna kan variera från gång till gång. Efter behandlingen brukar de flesta känna sig lugna och avslappnade, och energin i form av en varm pirrande känsla kan sitta i flera dagar efteråt. Hos vissa sätts en detox igång vilket kan kännas som lätt illamående, huvudvärk eller trötthet. Det är inget farligt och går över relativt snabbt, en vanlig och naturlig reaktion av healingen som du får. Efter behandlingen samtalar vi en stund, du får chans att dela med dig av upplevelsen och känslor, jag förmedlar kanaliserade budskap och det jag känt in i dina energifält. 

Reiki är godkänd som rehabiliterande friskvård enligt Skatteverket och du kan därmed lämna in kvittot till din arbetsgivare.